Kvindeliv & Tro
01 - Kvindeliv & Tro - Samtale med psykolog og lektor Dorte Viftrup
Loading
/

I dette allerførste afsnit af Kvindeliv & Tro, kan du møde Dorte Viftrup som er psykolog og lektor ved Syddansk Universitet samt gift og mor til to dejlige børn.

Hvis du tænker at det er længe siden, at du har mødt en begejstret lektor, så lyt med når Dorte fortæller om sin forskning inden for åndelig og eksistentiel omsorg.

Det er store og på mange måder tunge emner vi runder i dages samtale hvor Dorte bl.a. fortæller om børns og unges åndelige og eksistentielle behov især ved tab af forældre og døendes tanker om om død og efterliv. Men hun brænder for emnet i en grad som gør, at man lytter med og lever sig ind i hendes fortælling.

Hun kommer også ind på, hvorfor det er problematisk når vi bruger psykologiske termer til at beskrive almene livsvilkår og hvordan man bedre kan tale om ensomhed, afmagt og bekymring, uden at blive sygeliggjort unødvendigt.

Sidst men ikke mindst, kommer hun ind på hvordan vi hjælper vores børn med at sætte ord på deres følelser.

Vi får forresten også besøg af Per Schultz Jørgensen – ihverfald hans forskning. Du kan læse om ham her: https://da.wikipedia.org/wiki/Per_Schultz_J%C3%B8rgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *